facebook

Локдаун: Марцінків розповів, чого чекати франківцям (відео)

З 8 по 24 січня в Україні запроваджують локдаун. Міський голова Івано-Франківська розповів, що працюватиме в місті в цей час.

Після новорічно-різдвяних свят франківців чекає “випробування” локдауном. Ряд обмежень стосуватимуться роботи підприємств, бізнесу та навчальних закладів.

Відомо, що дитячі садки працюватимуть в звичному режимі, їздитиме також і громадський транспорт. А от школи розпочнуть роботу вже з 24 січня, пишуть Версії.

Про це під час ефіру у соцмережі розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Друге питання, яке всіх турбує – це ймовірний локдаун, який буде з 8 січня по 24 січня. Насамперед хочу сказати, що дитячі садочки будуть працювати у звичному режимі. Транспорт – також. На жаль, ми не впливаємо, ми не призначаємо цього локдауну. Я вважаю, що він недоречний і можна було обійтися без нього. Але ухвалено рішення і з 8 по 24 буде локдаун. Хочу нагадати, що ряд закладів не буде працювати. Будуть працювати ресторанного типу на виніс. Хоча готелі будуть працювати, їм дозволено. Є обмеження на промислові товари. Продуктовий ринок буде працювати”, – відзначив мер.

Також він додав, що цей локдаун подібний до того, який був навесні минулого року. Однак з певними послабленнями.

“Салони краси та перукарні прийматимуть клієнтів за попереднім записом. Єдиний податок для першої групи скасований з 1 грудня по 1 травня. Не підтримую цей локдаун, але він є. Хочу сказати, що це не локдаун, а обмежений карантин”, – додав Руслан Марцінків.

 

Читайте також:  “Тато вдома”: несподівана поява Зеленського на “Лізі сміху” викликала справжній фурор

Шукайте деталі в групі Facebook