facebook

Вихідні на Новий Рік-2021: скільки відпочиватимуть українці на свята

Новий рік-2021 та Різдво подарують українцям традиційно тривалі вихідні дні. Відпочивати на новорічно-різдвяні свята офіційно будемо 7 днів, але один із них потім доведеться відпрацювати.



Коли та скільки будемо відпочивати у грудні 2020-го та у січні -2021-го, розповідає ТСН.ua.

Які вихідні на Новий Рік
Святкувати українці Новий рік почнуть увечері 31-го грудня, цей день буде робочим. Довгий вікенд ми матимемо від п’ятниці, 1 січня, яке уряд визначив офіційним вихідним днем.

Загалом святкувати Новий рік-2021 будемо три дні – від 1 до 3 січня. Субота і неділя – це традиційні вихідні, тому на роботу офіційно потрібно буде повертатися в понеділок, 4 січня.

Вихідні на Різдво
Традиційно вихідними будуть і різдвяні свята від 7 січня – матимемо аж чотири неробочих дні поспіль. Так, Різдво Христове, православне, у 2021 році, яке припадає на четвер, буде вихідним днем, як і п’ятниця, 8 січня.

Але усе ж потім доведеться трохи відпрацювати. Робочий день уряд переніс із 8 січня на суботу, 16 січня.

Зауважимо, що цьогоріч Новий рік і Різдво святкуємо в умовах пандемії, тому потрібно передусім подбати про безпеку, щоб свята не закінчилися трагедією.

Своєю чергою, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що цього року на новорічні свята передусім варто утриматися від поїздок до літніх рідних, адже вони перебувають у зоні ризику зараження коронавірусом. Крім того, у старших осіб, віком від 60 років, COVID-19 має важчий перебіг. Ляшко закликав українців зустрічати Новий рік та Різдво в колі близьких, з якими відбувається щоденне спілкування.

Нагадаємо, в інтерв’ю ТСН.ua головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко розповів, чому локдаун запровадять наступного дня після Різдва, і припустив, що після новорічних свят може відбутися сплеск хворих на коронавірус.

Читайте також:  Вихідні дні та свята у вересні 2020: скільки будемо відпочивати

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.