facebook

Українки з дітьми отримають допомогу 500 євро: хто може претендувати на виплату грошей

Понад 130 тисяч наших співвітчизників після 24 лютого знайшли собі притулок в Іспанії. У цій країні допомогу біженцям з України почали виплачувати не одразу. Проте з липня ситуація все ж таки зрушила з місця. При цьому у різних регіонах допомогу виплачують по-різному. Так, із 15 грудня українці, які зупинилися в Каталонії, можуть оформити допомогу 500 євро.



Про те, хто може претендувати на таку виплату, розповіла місцева влада. Отже, на допомогу 500 євро можуть претендувати такі категорії громадян:

постраждалі внаслідок війни. У них або зруйновано або частково пошкоджено будинки, або вони самі отримали травми внаслідок бойових дій;
особи, які мають реєстрацію в Каталонії;
особи, місячний дохід яких не перевищує 481 євро на одного дорослого;
мами з дітьми, дохід яких не перевищує 629 євро на місяць.

Виплата допомоги здійснюватиметься у таких сумах: 400 євро на одного дорослого біженця та плюс по 100 євро – на кожну дитину в сім’ї. Таким чином, самотня мати з дитиною може претендувати на 500 євро.

Поки невідомо, як виплачуватимуть цю допомогу, адже бюджет Каталонії обмежений, а біженців там влаштувалося чимало. Тому наразі питання про механізм виплат залишається відкритим.

Читайте також:  Німецький колекціонер опублікував добірку старих знімків прикарпатського села (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.