facebook

Різдвяно-новорічні вихідні: коли і скільки відпочиватимуть українці

Один день за різдвяні вихідні доведеться відпрацювати у суботу 16 січня



Зустріч Нового року та Різдво традиційно подарують українцям додаткові вихідні дні. Відпочивати на новорічно-різдвяні свята офіційно будемо 10 днів, але один із них потім доведеться відпрацювати.

Українці почнуть святкувати вже цієї п’ятниці, 25 грудня – на Різдво західного обряду. Цей день буде неробочим, і українці відпочиватимуть три дні поспіль: 25, 26 і 27 грудня 2020 року.

На Новий рік ми матимемо теж довгий вікенд. Оскільки цьогоріч 31 грудня припадає на четвер, то цей день буде робочим в Україні і відпочивати почнемо в п’ятницю, 1 січня, яке уряд визначив офіційним вихідним днем.

Загалом святкувати Новий рік-2021 будемо три дні – від 1 до 3 січня. Субота і неділя – це традиційні вихідні, тому на роботу офіційно потрібно буде повертатися в понеділок, 4 січня.

Традиційно вихідними будуть і різдвяні свята від 7 січня – матимемо аж чотири неробочих дні поспіль. Так, Різдво Христове у 2021 році, яке припадає на четвер, буде вихідним днем, як і п’ятниця, 8 січня.

Але усе ж потім доведеться трохи відпрацювати. Робочий день уряд переніс із 8 січня на суботу, 16 січня.

Зауважимо, що цьогоріч Новий рік і Різдво святкуємо в умовах пандемії, тому варто передусім подбати про безпеку.

Читайте також:  «Ліпше б тебе в АТО взяли! Не велика втрата була б, якби загинув!- Невістці моїй злe, сама бiду накликала

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.