facebook

Вакцинація проти коронавірусу: кому не можна робити щеплення

Лікар з Їзраїлю Борис Бриль розповів, що існує два протипоказання проти щеплення.



Зараз в України триває кампанія з вакцинації проти коронавірусу, а українців, які ще не отримали сертифікати про щеплення, закликають звертатися у відповідні пункти.

Про те, кому не можна робити щеплення, розповів лікар-реаніматолог ізраїльського медичного центру “Рамат Авів” Борис Бриль в інтерв’ю ТСН.ua.

За словами медика, є два протипоказання проти щеплення від кронавірусу.

“Перше чітке протипоказання — алергія до компонентів даної вакцини. Як ви можете дізнатися, чи є у вас алергія на даний компонент вакцини, якщо ви такий вакциною ніколи не вакциновані? Ніколи ви не дізнаєтеся, не існує в світі таких перевірок. Алергія може бути тільки тоді, коли людина з цим предметно стикалася і тільки з другої спроби у неї може бути алергічна реакція. Перший раз, коли ти стикаєшся з якимось компонентом, ніколи не може бути алергії. Є ще одне протипоказання — гостра фаза будь-якого захворювання”, – зазначив Борис Бриль.

Він зауважив, що є люди з великим спектром алергічних реакцій. Таким громадянам варто вакцинуватися безпосередньо у лікарнях, де їм можуть надати меддопомогу у разі чого і вколоти адреналін.

Читайте також:  Коронавірус поширився з лабораторії в Ухані? У США заявили про наявність серйозних доказів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.