facebook

Ізраїль почав вакцинацію від COVID-19: першим зробив щеплення Нетаньягу

В Ізраїлі оголосили всі країни світу “червоною” зоною – після приїзду з них потрібно пройти двотижневий карантин або двічі отримати негативний тест на коронавірус. Також у країні почали вакцинацію від COVID-19.

Про це повідомляє Newsru.co.il. Відзначається, що нові правила почнуть діяти з 20 грудня. Всі країни світу будуть вважатися “небезпечними з епідеміологічного погляду”.

Після прильоту з них потрібно пройти двотижневу самоізоляцію. Скоротити її можна буде до десяти днів двома негативними тестами на коронавірус – відразу після прильоту і через дев’ять днів.

Також зазначається, що до 26 грудня особи, котрі прилітають з країн, що раніше перебували в “зеленій зоні”, зможуть потрапити в країну без самоізоляції, як це і було до поновлення правил. Видання додало, що авіакомпанії висловили обурення оновленими нормами, вважаючи, що посилені заходи приведуть до значного зменшення кількості пасажирів.

Відзначимо, що прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу першим у країні зробив щеплення від коронавірусу. Він зробив це в прямому ефірі. Разом із ним вакцинувався і міністр охорони здоров’я Ізраїлю Юлій Едельштейн. Трансляція велася на сторінці прем’єра у Facebook.

20 грудня в країні почнеться вакцинація від COVID-19. Спочатку вона буде проходити в невеликих обсягах, а масова почнеться відразу після Різдва, коли в країну прибуде велика партія вакцин Pfizer.

Нагадаємо: першою в Європі вакцинацію від коронавірусу препаратом від компаній Pfizer і BioNTech почала Великобританія – 8 грудня. А першою, хто отримала щеплення, стала 90-річна мешканка Ковентрі Маргарет Кінан. Вакцину в країні пріоритетно отримають медичні працівники і люди старші за 80 років, потім – інші групи населення. До того ж вакцинація не є обов’язковою.

Україна може отримати перші поставки вакцини проти коронавірусу COVID-19 у середині або в кінці січня. Зараз держава веде роботу для вирішення цього питання в двох напрямах – у межах механізму COVAX і через пряму закупівлю препаратів за кошти держбюджету, повідомив виконувач обов’язків глави Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузин.

Читайте також:  COVID-19 в Італії: з останню добу померли 793 людини (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.