facebook

«Сум і тривога». Гриневич про призначення Шкарлета на посаду міністра освіти

Ексміністр освіти Лілія Гриневич прокоментувала призначення Сергія Шкарлета на пост очільника Міністерства освіти і науки.



Вона заявила, що ставиться до цього призначення з «сумом і тривогою», зокрема і через, те, що «парламент переламують через коліно».

«Ігнорується думка освітянської і наукової спільноти і просто через коліно переламують парламент для того, щоб відбулося це голосування. Президент особисто лобіював цю кандидатуру, їздив до університету, ректором якого був пан Шкарлет. Судячи з усього, ця історія надзвичайно важлива для самого президента, але ігнорування думки всіх і переламування парламенту не приведуть ні до чого доброго, тому що потім цій людині (міністру – ред.) доведеться працювати з комітетом Верховної Ради з питань освіти, вирішувати питання бюджету. Як це буде відбуватися? Точно не з користю для системи освіти і науки», – зазначила Гриневич у прямому ефірі Радіо Свобода.

Колишня очільниця МОН також нагадала про плагіат, у якому звинувачують Шкарлета.

«Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти дало чіткий висновок про наявність значної частини плагіату у кваліфікаційній роботі Шкарлета, в його докторській дисертації. Сьогодні академічна доброчесність – це є одним із важливих напрямків, який розвивається у системі освіти. Тому якщо людина, щодо якої є офіційний висновок національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, претендує на таку посаду, це, щонайменше, дивно. Тому що це заперечує той вектор розвитку освіти, який закладено законом про вищу освіту, ухваленим після 2014 року», – сказала Гриневич.

Читайте також:  З вересня українські школярі зможуть навчатись вдома без поважних причин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.