facebook

Галицька митниця виграла дві апеляції проти порушників майже на 100 млн грн

Львівський апеляційний суд ухвалив остаточні рішення у двох справах щодо незаконного ввезення товарів на митну територію України на користь Галицької митниці.
Про це повідомили у Державній митній службі України.


Одна справа стосувалась ввезення в Україну майже восьми тонн чоловічого та жіночого одягу, аксесуарів до них та сумок. Згідно з документами, з Польщі на адресу підприємства в Києві перевозили товар вартістю понад $36 тис. Насправді його вартість – 24,1 млн грн ($890 тис.)  Суд першої інстанції ухвалив рішення про накладення штрафу розміром 24,1 млн грн, а також – конфіскацію товару. Апеляційну скаргу захисника правопорушника залишено без задоволення, а постанову судді – без змін, на користь Галицької митниці Держмистлужби.

Інша справа стосувалась незаконного ввезення понад восьми тонн одягу та взуття вартістю понад $43 тис. Як з’ясували працівники митниці, справжня вартість цього товару становила близько 25 млн грн ($925 тис.). За цим фактом суд першої інстанції закрив справу, а товар повернув підприємцю. Натомість Галицька митниця Держмитслужби подала Апеляційну скаргу, яку Львівський апеляційний суд задовільнив і скасував постанову першої інстанції.

Представника фірми-імпортера визнано винним у вчинені правопорушення, до нього застосовано стягнення у вигляді штрафу розміром 25 млн грн з конфіскацією товарів в дохід держави.

Читайте також:  Екс-голова Державіаслужби позивається на Кабмін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.