facebook

В Україні вводять автоматичне нарахування штрафів за перевантаження фур: деталі

Міністерство інфраструктури запустило програму автоматизації нарахування штрафів за порушення автоперевізниками габаритно-вагових норм.



Про це повідомляє прес-служба міністерства, передає “Це моя Україна”.

Перший власник вантажного транспорту, який порушив габаритно-вагові норми, вже отримав повідомлення про штраф в автоматичному режимі, йдеться в повідомленні.

У Міністерстві інфраструктури підкреслюють, що поки повідомлення про штраф носить ознайомлювальний характер.

Система автоматичного нарахування штрафів почне працювати після підписання президентом Володимиром Зеленським закону №3742 про зміни до проведення габаритно-вагового контролю. Закон був схвалений Верховною Радою ще 3 червня.

В рамках підготовки до повноцінного запуску системи автоматичного нарахування штрафів з 22 червня відкрито доступ до інформації про порушення габаритно-вагових норм перевізниками, які фіксують комплекси зважування-в-русі (WIM-станції).

Також розпочато тестування автоматичної розсилки push-повідомлень сервісами Опендатабот і Штраф.UA.

У Мінінфраструктури пояснили процедуру автоматичного нарахування штрафів. Так, комплекс WIM фіксує перевищення встановлених норм і відправляє інформацію в Центр обробки даних. Інспектор перевіряє її, формує постанову і накладає електронний підпис. Після цього постанова буде друкуватися і направлятися порушнику. Дані, зафіксовані за допомогою засобів фото- і відеозйомки, зокрема в автоматичному режимі стануть підставою для накладення штрафів.

Читайте також:  На Прикарпатті працівнику суду та начальнику відділу РДА присудили штрафи

Шукайте деталі в групі Facebook