facebook

У РПЦ надалі причащатимуть із однієї ложки – попри зростання заражень на коронавірус

РПЦ відмовилася замінювати звичайні ложикі для причастя на одноразові, пояснюючи це тим, що “віряни цього не приймуть”.



Про це в ефірі телеканалу “Росія-24” повідомив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

РПЦ відмовилася замінювати звичайні ложики для причастя на одноразові, пояснюючи це тим, що “віряни цього не приймуть”. Про це в ефірі телеканалу “Росія-24” повідомив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), повідомляє Credo.Press.

“Щодо будь-яких додаткових нововведень, таких, наприклад, як причастя одноразовими лжицями, то мені не доводилося чути, щоб де-небудь щось подібне застосовували”, – заявив Іларіон.

Він пояснив, що відмова від одноразових ложечок, швидше за все, пов’язана з тим, що церкви “не можуть передбачити, скільки буде причасників в кожен конкретний день”.

“Є питання утилізації цих одноразових лжиць. Є ще така тема, що багато віруючих просто не приймуть таке нововведення”, – цитує Іларіона телеканал “Дождь”.

Митрополит вважає, що заходи, які вже прийняті патріархією, – це “адекватна і оптимальна відповідь на епідемічну ситуацію”.

“Інша справа, що, на жаль, в деяких парафіях цих протиепідемічних заходів не дотримуються”, – додав ієрарх. Він запропонував застосовувати “дисциплінарні заходи” до настоятелів тих парафій, які ігнорують такі заходи.

Раніше користувачі соцмереж помітили, що 3 грудня під час служби РПЦ в Казанському соборі Санкт-Петербурга парафіяни “облизували одну ложку”. У прес-службі Санкт-Петербурзької митрополії РПЦ заявили у відповідь, що після кожного причастника лжицю опускають в спиртовий розчин і протирають дезинфікуючим розчином.

Читайте також:  Одіозного московського попа затримали у Борисполі: що відомо (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.