facebook

Страшний висип після походу у басейн: Українка розповіла про небезпечну хворобу, яку діагностували у дітей

Про інцидент мама потерпілої дитини.

Дітям діагностували ентеровірусну інфекцію.

Після відвідування комплексу Sofiya Aqua Club, що неподалік Рівного, у дітей з’явився висип. Мама потерпілої дитини Ніна Губійчук повідомила про те, що трапилося у Фейсбуці.

Після відвідування Аква зони в Софії, в моєї дитини і куми дитини появився жахливий висип на третій день. В когось таке ще було? Поки не проведено перевірку, ще не можу на 100% стверджувати, що то звідти. Але моя думка, що саме після того закладу все почалось,
— розповідає жінка.



У коментарях були дописи й інших користувачів про те, що у них також після відвідування басейну з’явився висип.

Батьки дітей звернулися до медиків, та отримали попередній діагноз – ентеровірус. Це захворювання передається фекально-оральним шляхом через недотримання правил особистої гігієни.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я України, можливе інфікування при купанні у заражених водоймах.

Стежити за санітарним станом води відповідно до закону мають власники, жодні контролюючі органи не здійснюють забори води. Тобто, ніхто сторонній не перевіряє якість води.

На офіційній сторінці у Фейсбуці Sofiya Aqua Club з’явився такий коментар:

Ми регулярно відбираємо зразок води на лабораторні дослідження та це перша така скарга за весь час. Ми завтра спеціально відберемо ще раз зразок води та відправимо на лабораторне дослідження. У той день у комплексі відпочивало близько тисячі гостей та надійшла скарга лише від вас. Так, як нашому комплексові немає, що приховувати від своїх гостей, воду можуть відібрати інші контролюючі органи.

Читайте також:  Горянський розповів про хворобу Писанки та операцію в Німеччині: "Думала, що лікарі їй допоможуть"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.