facebook

Кирило Тимошенко: “Чи можливий локдаун, стане зрозуміло за тиждень”

Як розповів заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко, що перші результати від запровадженого карантину вихідного дня, ми побачимо лише через тиждень. На підставі цих результатів можна буде зробити висновок про необхідність запровадження в Україні повного локдауну.




Повідомляє Офіс Президента України

Як повідомив Тимошенко, що запроваджений урядом карантин вихідного дня, спрямований на мінімізацію заражень у закладах громадського харчування, торговельних центрах, місцях масового скупчення людей тощо.

“Ми намагаємося збити темпи зростання (захворюваності на COVID-19. – Ред.), щоб стабілізувати ситуацію. І за цей час – збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення”, – зазначив заступник голови офісу президента.

“Ми радимося з місцевою владою, щоб усі прийняли це рішення і не було «місцевого сепаратизму”, – доповнив Тимошенко.

Як розповів Тимошенко, що немає граничного показника кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися. Має значення також число тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях.

Також Зам глави офісу президента розповів, що нещодавно була зустріч з міськими головами, урядовцями та фахівцями-епідеміологами щодо епідемічної ситуації та впливу карантинних заходів на економіку.

“Якщо буде локдаун, то ми забезпечимо повну комунікацію, і вона буде заздалегідь. Це у випадку, якщо він буде”, – наголосив Тимошенко.

Мери міст по різному реагують на ініціативи уряду, що стосуються карантинних обмежень. Так до прикладу мер Львова Андрій садовий у своєму telegram відреагував:

“Тепер щодо посилення карантинних обмежень. Карантин “вихідного дня”, чи будь-яка інша форма посилення карантину у Львові буде прийматись лише з узгодженням позицій людей на життя яких це може вплинути. Ми проводимо консультації з львівським бізнесом і кожного дня звіряємо годинники. Рішення про закриття не може бути одноосібним.
Це важливо!”, – наголосив мер Львова.

Читайте також:  Президент ФК “Інгулець” Поворознюк обматюкав Юлію Тимошенко через піар. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.