facebook

Медведчук під вірші Стуса: відомий львівський музикант оприлюднив вражаючий кліп

Хіп-хоп виконавець зі Львова Степан Бурбан, більш відомий як «Паліндром», оприлюднив на своїй сторінці у Youtube кліп на пісню «Не дожив». Композиція стала одним із саундтреків до фільму «Ваш Василь» 2019-го року.

“Не дожив” – саундтрек до документальної стрічки “Ваш Василь” (2019), фільму Олександра Авшарова і Світлани Рудюк, що розповідає про життя і боротьбу поета-шестидесятника Василя Стуса. В пісні використані слова з його вірша “Ще й до жнив не дожив”. В відеоряді присутні кадри з фільмів “Ваш Василь”, “Просвітлої дороги свічка чорна” та “Тіні забутих предків”, – йдеться в описі до відео.

Нагадаємо: У травні 1980-го року Василь Стус був вдруге заарештований, визнаний особливо небезпечним рецидивістом і у вересні засуджений до 10-ти років примусових робіт і 5-ти років заслання, де у результаті й помер. Він відмовився від призначеного йому адвоката Віктора Медведчука, намагаючись самому здійснити свій захист. За це Стуса вивели із зали суду і вирок зачитали без нього.

Адвокатом Віктора Медведчука затвердили, незважаючи на численні протести обвинуваченого. Суд проходив за зачиненими дверима.

Читайте також:  Вбивча пристрасть: чоловік під час сексу задушив свою знайому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.