facebook

Встиг сказати, що вмираю: Навальний дав велике інтерв’ю після виписки з “Шаріте”, відео

Відомий російський опозиціонер Олексій Навальний, який завершив лікування в німецькій клініці “Шаріте”, дав перше розлоге інтерв’ю російською мовою, після 20 серпня, коли він був отруєний отрутою з групи “Новачок”.

У вівторок, 6 жовтня, відео двогодинної розмови з ним і його дружиною Юлією було опубліковано на каналі “Вдудь” на відеохостингу YouTube.

На початку бесіди Олексій Навальний докладно виклав обставини свого отруєння, симптомів якого він не відчував, поки не зайняв своє місце в літаку, який вирушав з Томська в Москву.

За його словами, в аеропорту він відчував себе прекрасно, під час зльоту відкрив ноутбук для перегляду улюбленого серіалу і на 20 хвилині відчув, що з ним щось недобре.

“Багато хто в мене запитує, як це вмирати від “Новачка”. Складно пояснити, тому що цього не відчуваєш в звичайному житті. Відчуваєш, що по тобі ллється холодний піт і зовсім погано тобі стає. Було відчуття – я зараз помру, яке накочувало і накочувало”, – розповів російський опозиціонер.

Навальний стверджує, що у нього не було хворобливих відчуттів в якомусь конкретному органі – серці або шлунку. Він вийшов в туалет, щоб умитися, але відчув, що “болю немає, а життя – зникає”. Повернувшись в салон він звернувся до бортпровідника зі словами: “Мене отруїли, я зараз помру”.

“Я ліг до нього під ноги з твердим наміром вмирати. Весь організм говорив: “Олексій, пора прощатися”… Це зовсім не було боляче, але це – гірше, ніж біль”, – згадував він останні хвилини перед тим, як свідомість відключилася.

Навальний вдячний долі за те, що пілоти і медики все зробили чітко за інструкцією – посадили літак, вкололи атропін.

Читайте також:  YouTube заблокував ролики російського опозиціонера Навального

“Але коли в Росії все працює чітко за інструкцією – це, швидше за все, ланцюг щасливих випадковостей”, – зауважив він.

Після лікування Навальний, за його словами, відчуває себе значно краще.

“Мені реально набагато краще, я займаюся з фізіотерапевтом. Сьогодні він вчив мене жонглювати, так що через якийсь час ви побачите, як я жонглюю, їжу на одному колесі, дістаю кролика з капелюха”, – пожартував опозиціонер.

Зараз він пересувається самостійно і жваво жестикулює.

“Був реально неприємний період, коли я тільки почав вставати з ліжка, мені підтягали до умивальника стілець, я сідав на стілець щоб вмитися. Це займало у мене три хвилини. Потім я почав їсти і досить швидко почав відновлюватися. Я працюю морською свинкою зараз: вижили від бойового хімічної зброї не так багато, і вони просто стежать, з якою швидкістю я відновлююся і як допомагати таким людям “, – зауважив Олексій Навальний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.