facebook

Навальний упав у кому, його могли отруїти: всі подробиці НП з опозиціонером

В Омську (Росія) екстрено сів літак, на якому летів опозиційний політик Олексій Навальний, через можливе отруєння чиновника.

Як повідомила прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у Twitter, літак прямував із Москви до Томська. За її словами, у політика, ймовірно, токсичне отруєння. Він впав у кому і перебуває в реанімації.

“Сьогодні вранці Навальний повертався в Москву з Томська. У польоті йому стало погано. Літак екстрено сів в Омську. В Олексія – токсичне отруєння. Зараз ми на швидкій їдемо в лікарню”, – написала вона.

Ярмиш нагадала, що рік тому, коли Навальний сидів у спецприймальнику, його отруїли. На її думку, зараз із ним зробили те саме.

“Ми припускаємо, що Олексія отруїли чимось, підмішаним у чай. Це було єдине, що він пив від ранку. Лікарі кажуть, що токсин швидше всмоктався через гарячу рідину. Зараз Олексій непритомний”, – написала вона.



Пізніше Ярмиш повідомила, що Навальний перебуває на штучній вентиляції легенів у токсикореанімаціі.

“Олексій, як і раніше, без тями, його під’єднали до апарату штучної вентиляції легенів. У лікарню на нашу вимогу викликали поліцію”, – написала вона.

Водночас головний лікар омської лікарні, куди госпіталізували опозиціонера, повідомила, що він у важкому стані. До його лікування залучені фахівці всіх профілів, вони перевіряють кілька діагнозів, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Як пише видання LifeShot у Telegram із посиланням на джерела, попередній діагноз Навального: гостре отруєння невстановленим психодислептиком.

Психодислептики – речовини, здатні викликати галюцинації.

У коментарі російській службі BBC, Ярмиш розповіла, що Навальному стало зле майже відразу після зльоту.

“Він про це сказав, потім попросив серветку витерти лоб, потім сказав, що йому все ж потрібно відійти. Пішов у хвостову частину, там знепритомнів. Бортпровідники знайшли фельдшера на борту, вона намагалася надати першу допомогу. Вирішили екстрено сідати в найближчому місті, Омську. Швидку викликали з літака. Між чаєм і посадкою минуло багато часу, години півтори, бо не відразу вийшло сісти”, – зазначила прессекретарка.

Читайте також:  Коли приїхали медики, то 17-річна дівчина вже була без ознак життя: на Закарпатті родина отруїлась чадним газом (Подробиці)

У мережі з’явилося несамовите відео з аеропорту й літака з імовірно отруєним Навальним. На ньому він п’є чай в аеропорту. Потім чутно, як він кричить в літаку і до нього направляються медики.

“Летів в одному літаку з Олексієм Навальним у Москву. На початку польоту він пішов в туалет і не повернувся. Йому стало дуже погано. Його ледве відкачали і він досі кричить від болю. Що з ним – точно не говорять. Зараз посадили в Омську, приїхала швидка”, – написав свідок інциденту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.