facebook

Я країну свою захищаю: на Донбасі 23-річна Христина командує відділенням морпіхів (відео)

Бійці ЗСУ зізнаються, що Христина “Самара” багатьом офіцерам дасть фору

Українська дівчина служить у лавах ЗСУ в зоні проведення ООС на Донбасі вже третій рік – 23-річна командирка відділення морської піхоти Христина з позивним “Самара” зі зброєю в руках захищає Маріуполь від окупантів.

Військові зізнаються, що пишаються своєю молодою командиркою і зазначають, що вона – перша на навчаннях і перша йде в бій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Христина рік тому була помічницею гранатометника, а командиркою відділення її призначили нещодавно – коли дівчині ще було 22.

Але плани у “Самари” серйозні – вона хоче дослужитися до генеральського звання чи хоча б до командира бригади.

“Я країну свою захищаю… Я для них командир. Своїх командирів я сама прошу не робити мені поблажок, треба щось зробити – я піду і зроблю. А підлеглі слухаються”, – розповіла Христина.

Христина розповідала “АрміяInform”, що в мирному житті професійно займалася футболом, мала хорошу роботу, працювала продавцем-консультантом, але про військо мріяла зі шкільних років.

“Я завжди була бойова. В школі були районні змагання під назвою “Зірниця”. Нам видавали форму, берці… Ось тоді я зрозуміла, що служба – це моє”, – зазначала “Самара”.

Один з бійців з її відділення, який на фронті вже шість років, зізнається, що спочатку здивувався, коли його командиром відділення призначили дівчину. Але зараз каже, що “Самара” багатьом офіцерам дасть фору і називає її своїм найкращим безпосереднім командиром за всю війну.

Читайте також:  Малюк в рeaнімації: у Сумах дитина отрyїлася квіткою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.