facebook

Кравчук розповів, що змусить Росію припинити війну на Донбасі

Перший президент України Леонід Кравчук визнав, що Тристороння контактна група не грає великої ролі в питанні вирішення війни на Донбасі. На його думку, вгамувати агресію Росії можна “лише її методами”.



Про це глава української делегації в ТКГ розповів у програмі “Рандеву з Яніною Соколовою”. Розмова вийшла в записі на YouTube “5 каналу” (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Це можна розв’язати в один спосіб – застосувавши форми й методи, які вживає в переносному розумінні цього слова сама Росія. РФ про перемовини забулася, вона їх майже й не знала”, – зазначив політик.

Він нагадав, що країна-агресор за всю свою історію воює майже 150 років, так там сформувалася стратегія, еліта війни й іншого сценарію вона просто не знає. Кравчук підкреслив, що у російської сторони є поняття примус до миру, вони не говорять про нього через дискусії, а тільки шляхом застосування сили

“Тому тиском, крім військового, – ось у такий спосіб можна Росію змусити зупинитися”, – висловив переконання глава української делегації в ТКГ.

Він зазначив, що під тиском варто розуміти санкції не лише до фізичних осіб і підприємців із РФ, а й від’єднання країни-агресора від міжнародної розрахункової системи SWIF. Так, запевнив політик, Росія зрозуміє, що “виживати їй потрібно буде іншим способом, не війною”.

“Є у світової спільноти кроки, які можуть зупинити Росію. Те, що заявляє сьогодні президент США Джо Байден і його оточення, вселяє надію, що це може відбутися”, – підсумував Кравчук.

Читайте також:  Росія в суді доводитиме незаконність арешту активів - Путін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.