facebook

Чоловік у 36 років народив свого близнюка

Індійський фермер Санджу Бхагата усе життя комплексував через величезний живіт, аж поки у віці 36 років не потрапив на операційний стіл. Живіт чоловіка раніше був настільки роздутий, що він виглядав, як жінка на дев’ятому місяці вагітності, і ледь міг дихати. Лікарі думали, що в нього може бути гігантська пухлина, тому вирішили оперувати індуса. Але яким же було їхнє здивування, коли вони натрапили на муміфіковане тіло дитини – брата Санджу, пише газета «ЯСНО».

Науці відомий такий термін, як



синдром зниклого близнюка
, коли зароджуються два ембріони. але на світ з’являється лише одна дитина. Якщо інший близнюк виживає, нерідко народжуються сіамські близнюки.

Варто згадати іще один відомий у світі випадок.

На 37-му тижні жінці зробили кесарів розтин. Лікарі спочатку збиралися дозволити їй доносити маля, але спостереження показали, що близнюк раптово почав бурхливо рости і за два тижні збільшився на третину. Тягнути не можна було – виходило, що менший близнюк фактично паразитував на іншому, який вже сформувалася, пригнічуючи внутрішні органи, а сам при цьому залишався нежиттєздатним. У результаті на світ з’явилася дівчинка вагою трохи більше трьох кілограмів. На наступний день їй зробили операцію з видалення доньки-близнюки.

Читайте також:  Спецслужби США знали про чотирьох "паризьких терористів"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.