facebook

Нардепи вимагають підвищити зарплату педагогам: офіційне звернення до прем’єр-міністра

Народні обранці вимагають додати 1,5 млрд грн на покращення соціального статусу окремих категорій педагогічних працівників закладів середньої освіти.

Народні депутати вимагають збільшити фінансування освіти. Задля цього народні обранці скерували колективне депутатське звернення до прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля, пише народна депутатка Ірина Констанкевич.

Ми наполегливо вимагаємо фінансування на освіту!!! Не може воно бути у 25 разів меншим, аніж правоохоронним органам – йдеться у дописі.

Освітяни заслуговують на гідну оплату праці і вже давно очікують підвищення заробітної плати, пише народна депутатка. Про це в своїх зверненнях вказують вчителі, вихователі дитячих садочків, викладачі університетів та закладів фахової передвищої освіти.

Народні депутати наголошуюють на необхідності відновити за рахунок фонду боротьби з COVID-19 видатки державного бюджету по таких освітніх напрямках:

національний фонд досліджень – 200 млн грн;

підтримка наукових досліджень у ЗВО – додати 350 млн грн;

субвенція місцевим бюджеутати зтам на створення центрів сучасної професійно-технічної освіти – додати 159 млн грн;

субвенція місцевим бюджетам на «Нову українську школу» – додати 360 млн грн;

субвенція місцевим бюджетам на покращення соціального статусу окремих категорій педагогічних працівників закладів середньої освіти – додати 1,5 млрд грн.



Читайте також:  Зеленський назвав причини, які заважають підвищити зарплати медикам, вчителям та військовим

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.