facebook

У Прилуках ексгумували тіло загиблого Дениса Чаленка

11 червня у Прилуках провели ексгумацію тіла загиблого підлітка Дениса Чаленка. Про це Суспільному сказав адвокат батьків хлопця Сергій Нестеренко.

Ексгумацію тіла провели за клопотанням експертів, щоб дати відповідь на питання, від чого загинув Денис Чаленко, сказав Суспільному Сергій Нестеренко. У слідства виникли питання, які не були досліджені під час попередніх експертиз.

«Прилуцькими слідчими невірно були написані постанови про призначення експертиз. Тобто вони, як встановлений факт, вказували наїзд потягу. Після проведення слідчого експерименту, коли стало зрозуміло, що поїзд наїхати не міг, виникла необхідність у проведення ексгумації і більш детальному дослідженні травм потерпілого для встановлення причини смерті та, які предмети могли її спричинити», – сказав адвокат.
Експертизу проводитимуть в Україні.

Головне слідче управління, яке здійснює досудове розслідування, хід справи не коментує. На запит Суспільного отримали відповідь за підписом першого заступника начальника Євгена Колесника. У відмові коментувати тут посилаються на ст. 387 (Розголошення даних оперативно-розшукової діяльності).

Нагадаємо, 14-річного прилуччанина знайшли мертвим на залізничних коліях у Прилуках 29 жовтня 2019 року. Перша версія поліції – хлопця збив потяг. Батьки загиблого підлітка тоді були незадоволені проведенням слідства, через це під стінами Прилуцького відділу поліції пройшли акції протесту. 7 листопада 2019 року начальник головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе повідомив, що пріоритетну версію змінили, почали розглядати ще одну – що хлопця вбили і залишили на колії.



Вчора родина Чаленків приїхала у Чернігів, щоб особисто зустрітися із Президентом Зеленським.

Читайте також:  Більше, ніж символ: франківець став героєм проникливого ролика до Дня Прапора (див. ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.