facebook

Франківців просять укласти декларації з лікарями до кінця березня

До платформи “Медікс” в Івано-Франківську приєднались уже понад 54 тисячі іванофранківців. До початку квітня жителів міста просять визначитися, з якими лікарями хочуть укласти угоди на медичне обслуговування.

Обравши лікаря, пацієнти повинні підписати з ними декларації протягом першого півріччя. Адже від цього буде залежати фінансування медичної галузі наступного року. Про це повідомила на оперативній нараді начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківська Марія Бойко.


На сьогодні у систему включені всі міські поліклініки, реєстрація пацієнтів триває.

До березня пацієнти повинні обрати лікаря, з квітня – почнуть укладати угоди на медичне обслуговування. Декларація між лікарями і пацієнтами буде укладатися тільки в електронному вигляді.

Для того, щоб підписати декларацію з лікарем, пацієнт має пред’явити паспорт й ідентифікаційний код, на обслуговування дитини потрібне свідоцтво про народження та документи обох батьків.

Декларації будуть заповнюватися лише в електронному вигляді. Лікар вносить ваші дані в систему, після цього пацієнт отримує код на мобільний телефон, підтверджує авторизацію, і аж після цього декларація з’являється в системі.

Потім лікар роздрукує декларацію, яку ви підпишете удвох, і з цього моменту ви можете звертатись до лікаря у будь-який час. У декларації має бути вказано, хто замінить вашого лікаря, якщо він іде у відпустку.

За словами Бойко, один лікар може обслуговувати до 2 тисяч пацієнтів. Тому радить мешканцям міста не зволікати із вибором.

Нагадаємо, у наступному році медичні заклади почнуть отримувати пряму річну оплату за обслуговування кожного пацієнта, який уклав з ним договір. Планується, що у 2018 році середня виплата на первинній ланці становитиме  близько 370 грн на одного пацієнта, у 2019 – 450 грн. Практика у 2000 пацієнтів може мати річний дохід від 740 000 грн до 1 000 000 грн у 2018 та від 900 000 до 1 200 000 грн у 2019 р.

Читайте також:  Медреформа в дії! Лікарі відмовилися надавати допомогу чоловікові, який стікав кров’ю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.