facebook

Польща послабила карантин для заробітчан: кому і що дозволили

У Польщі пом’якшили умову прибуття заробітчан, що стосується необхідності перебування в 14-денному карантині після в’їзду на територію країни, скасувавши його необхідність.



Про це повідомляє RMF24.

“Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників через східний кордон приїде до Польщі”, – розповів виданню міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановскі, зазначивши, що заробітчани, які приїхали до Польщі на сезонні роботи через східний кордон, зможуть приступити до роботи без двотижневої самоізоляції.

За його словами, нестача сезонних працівників у зв’язку з пандемією коронавірусу вражає країни на заході Європи, а його відомство намагається допомогти польським фермам в рішенні цієї проблеми.

При чому, мова йде виключно про роботи, що стосуються праці на сільгосппідприємствах.

Міністр також закликав поляків, які в даний момент не працюють, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

“Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння дало нам, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо цінного, і підвищення цін в магазинах”, – зазначив він.

Як повідомлялось, з 4 травня консульські установи Польщі в Україні возобновили видачу робочих віз.

Читайте також:  "Добре, що цей вірус потрапив в Україну, тепер все повністю зміниться": колишній міністр про єдиний плюс штаму "Омікрон"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.