facebook

Роми знову попросили автобус, щоб поїхати з Франківська

Про це під час оперативної наради повідомив директор КП «Муніципальна інспекція «Добродій» Михайло Шутак.
За його словами, до інспекторів знову звернулися мешканці Закарпаття, з проханням надати їм автобус.



“Вони мають будинок у Хмельницькій області. Там є три сім’ї: 8 дорослих і 11 дітей. Вони вже декілька разів зверталися до патруля, що хочуть поїхати. Живуть на Лепкого, їх виганяють з квартири, грошей не мають, тож просять про автобус”, – сказав Шутак.

У свою чергу мер запитав, що знову треба організувати транспорт?

“Добре, допоможемо, але вони всі мають написати заяви, що ми хочемо добровільно поїхати. Відправте їх, сфотографуйте, запросіть журналістів, щоб висвітлили процес”,- сказав мер.

Водночас, Михайло Шутак, сказав, що вони не всі вміють писати, але інспектори зроблять все можливе, щоб допомогти ромам з їх проханням.

Нагадаємо, наприкінці квітня Руслан Марцінків під час наради поцікавився у правоохоронців, чому ті не відправили ромів додому, на Закарпаття проти їхньої волі. Адже в поліції сказали, що поїхати погодилися лише половину, а 10 осіб схотіли залишитися. Водночас на захист ромів стали правозахисники та посольство Сполучених Штатів. Згодом через висловлювання мера відкрили кримінальне провадження. За такі висловлювання на міського голову відкрили кримінальну справу. Руслан Марцінків пояснив, що мова йшла про конкретних 20 осіб ромської національності, які порушують умови карантину, а не про всіх ромів.

28 квітня в Івано-Франківську за ініціативи голови «Об´єднання ромів Ужгорода» та депутата Ужгородської міської ради Мирослава Горвата відбулася зустріч з міським головою. Вони відвідали місця проживання циган із Закарпаття.

Читайте також:  “Тисячею Зеленського“ зможуть скористатися українці без комп'ютера та смартфона: в уряді назвали дату

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.