facebook

“Послаблення буде і воно буде відчутне”: Ляшко розповів як та коли в Україні пом’якшать карантин

В Україні послаблення карантину, запровадженого через спалах нового типу коронавірусу COVID-19, буде відчутне від 11 травня. Повернення громадян до звичного життя відбуватиметься поступово, у п’ять етапів, на вихід на кожен новий буде впливати рівень захворюваності в країні.



Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише ТСН.

“Вихід з карантину не буде відбуватися, що вийшли і сказали: “Все країна виходить з карантину”. Ми робимо все можливе, щоб 11 травня розпочати країну виводи з карантину. Для цього розроблений поетапний план виходу, ми маємо таких 5 етапів і найближчим часом, я думаю, буде презентовано цей план, де чітко буде показано, які сфери економіки можна відкривати від 11 числа за умови дотримання протиепідеміологічних норм. Їх ми зараз активно прописуємо і розробляєм, але це послаблення буде і воно буде відчутне вже від 11 травня”, – анонсував Віктор Ляшко.

Ляшко також пояснив, що поступовний вихід з карантину буде базуватися на епідеміологічних показниках, які країна має досягти, і певних умовах, за яких уряд буде дозволяти переходити на інший етап. За словами Ляшка, уряд ухвалив рішення подовжити карантин через порушення обмежень під час відзначання Великодня. Це допоможе запобігти масовій захворюваності коронавірусу.

“Ми прогнозували пік на кінець квітня, водночас ми побачили значні порушення карантинних заходів під час святкування певних релігійних свят, це може призвезти до значного піку”, – пояснив Віктор Ляшко.

Також Ляшко наголосив, що медики 100% тестують всіх пацієнтів із пневмоніями, але палати інтенсивної терапії наразі майже порожні. Тому, це дає підставити говорити, що карантинні заходи в Україні працюють.

“Ми повинні оцінювати власні помилки і перестати кивати на уряд. Давайте подивимося те, що ми порушуємо і яка відбувається після цього динаміка. Ті карантинні заходи, які зараз вживаються, нам дають можливість сказати, що система охорони здоров’я справляється з коронавірусом. Ми маємо зараз завантаженість ліжок інтенсивної терапії до 10%”, – розповів Ляшко.

Читайте також:  Зможуть звільняти на лікарняному та у відпустці: в Україні змінюють законодавство про працю

Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів України 22 квітня ухвалили рішення про подовження карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу до 11 травня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.