facebook

В Україні почали закривати міста й села через COVID-19: куди не потрапити

У деяких населених пунктах України, де виявили випадки зараження коронавірусом, вдалися до радикальних заходів і обмежили в’їзд і виїзд.

OBOZREVATEL з’ясовував, у які міста й села потрапити вже неможливо, а які готуються до аналогічного сценарію.

Чернівецька область
Так, після спалаху захворювання особливий транспортний режим ввели в усій Чернівецькій області. Там, за останніми даними, захворіли вже 143 особи. На територію Буковини дозволили в’їжджати жителям області, покидати регіон можна тим, хто повертається в інші частини України.

Найсуворіші заходи стосуються сіл, що стали епіцентром поширення вірусу на Буковині. Серед них Колінківці, Топорівці, Бочківці та Грозненці.

Сумська область


Обмежили в’їзд і в село Козаче Сумської області, де на COVID-19 захворіли вісім осіб, двоє з них померли. На в’їзді в населений пункт поставили блокпости, туди впускають і випускають лише за списками та в разі крайньої необхідності.

Обмежили в’їзд і в Конотоп, однак, за словами мера Артема Семеніхіна, блокпости поки неефективні.

У місті Кам’янка на Черкащині також ввели обмеження через 17 випадків коронавірусу. Там все контролюватиме Нацгвардія й поліція. Дозволено тільки рух спеціального та екстреного транспорту. Ввели й комендантську годину, яка забороняє пересування по території без спецдозволу. Діє вона з 20:00 до 6:00.

Рівненська область
Заблокували село Тинне Рівненської області. Там після спільних заходів у церкві троє людей померли від COVID-19, захворіли ще щонайменше 10. На в’їзді в населений пункт поставили блокпости.

Одеська область
В Одесі 1 квітня також вирішили закрити місто для автомобілів з інших населених пунктів у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу.

Поліція та медики здійснюватимуть вибіркове вимірювання температури громадян, огляд речей, багажу, транспортних засобів та вантажів.

Читайте також:  У МОЗ пояснили, як достроково завершити самоізоляцію при в'їзді в Україну

Крім того, пропонується заборонити в’їзд до Одеси всіх транспортних засобів, крім тих, які обслуговують підприємства, що розташовані в обласному центрі, і/або належать (перебувають у користуванні) громадянам, які проживають чи працюють у місті.

Херсонська область
З 2 квітня Херсон закрили на суворий карантин, оточивши місто блокпостами через перший виявлений випадок COVID-19. Там обмеження щодо в’їзду поки не узгоджені.

Івано-Франківська область
2 квітня почали діяти обмеження й у Івано-Франківську. На в’їзді в місто поставили спеціальні блокпости для контролю поширення коронавірусної інфекції. Контрольно-пропускні пункти працюватимуть із 07:00 до 20:00.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.