facebook

У Чернівцях розкрили причину смерті хворої на коронавірус

Жінка загинула від судомного синдрому на тлі набряку головного мозку і, можливо, крововиливу в мозок.



Чернівецькі медики стверджують, що коронавірус не є причиною смерті 33-річної місцевої жительки, оскільки летальний випадок стався від симптоматики, яка не притаманна коронавірусу. Про це в середу, 18 березня, заявила заступник головного лікаря з лікувальної роботи Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк, повідомляє прес-служба ОДА.

“Жінка, яка померла 16 квітня в інфекційному відділенні обласної лікарні, мала складну патологію нервової й ендокринної системи, а також ураження легень, однак без легеневої недостатності”, – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що вже після смерті жінки в лікарню поступили результати аналізів, які підтвердили у неї коронавірус.

“Причина смерті – судомний синдром на фоні набряку головного мозку і, не виключено, крововиливу в мозок. Пацієнтку доставили в наше відділення, бо вона мала трохи підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся з Італії. Вважаємо, що коронавірус в цій ситуації є супутньою патологією, до летального результату призвів не він”, – пояснила Снігуряк.

У свою чергу заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак додала, що чоловік цієї жінки перехворів удома коронавірусом у легкій формі, але до медиків не звертався. У нього взято аналізи на COVID-19, чоловік відчуває себе добре, перебуває в самоізоляції.

“Загалом померла буковинка контактувала з п’ятьма особами. Серед них є такі, які мають ознаки вірусного захворювання”, – поінформували в ОДА, додавши, що вони госпіталізовані.

Нагадаємо, 16 березня в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні близько 19:20 померла жінка, яка перебувала на стаціонарному лікуванні з підозрою на Covid-19. Пізніше підозра на коронавірус підтвердилася. Мати жінки стверджує, що лікарі не надали належної допомоги її дочці. Також повідомлялося, що поліція розслідує смерть 33-річної чернівчанки, інфікованої COVID-19.

Читайте також:  Нетверезий франківець влаштував стрілянину поблизу дитячого майданчика

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.