facebook

В Італії у роті жінки росте волосся через рідкісну хворобу

Медики кажуть, що таких випадків у світі всього було менше десятка.



У 25-річної італійки росте волосся в роті через рідкісну хворобу під назвою гінзутизм ясен. Всього відомо менше десятка випадків, коли люди страждали від подібних станів. Помітивши волосся на яснах, жінка звернулася до лікарів. Як пише Newsweek, раніше їй поставили діагноз синдрому полікістозних яєчників. Тож появу волосин в ротовій порожнині могло спричинити гормональне порушення. Такі порушення досить часто викликають появу волосяного покриву у жінок на обличчі, спині тощо.

Під час огляду лікарі виявили, що в італійки також з’явилося волосся на шиї й підборідді. В роті ж у неї з’явилися «коричневого кольору ворсинки, подібні до вій». Медики видалили їх. Але через рік пацієнтка повернулася з ще більшою кількістю оральних волосків, які росли з ясен. За словами лікарів, це надзвичайно рідкісний стан. І його причини досі не відомі. В науковій літературі вони знайшли лише п’ять інших подібних випадків. Здебільшого у пацієнтів виявляли одну волосину в різних частинах ротової порожнини.

Щоб зрозуміти, що могло спричинити це погано вивчене явище, команда лікарів взяла на аналіз зразок тканин з рота жінки. Вони виявили, що її ясна були нетипово товстими. На думку дослідників, тканини в людському роті подібні до тих, які формують шкіру. Тож цілком вірогідно, що вони здатні містити волосся. Однак, точні причини хвороби італійки лишаються нез’ясованими.

Читайте також:  У російській школі дітям видали українські грамоти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.