facebook

У франківському пологовому вагітну жінку не впустили у вбиральню

Нещодавно у соціальній мережі франківка Юлія Косач написала пост щодо Івано-Франківського міського клінічного пологового будинку, мовляв там її не пустили в туалет.



“Прийшла із пологового. Вкотре з пригнобленим відчуттям. Я на сороковому тижні вагітності, живіт величезний – ніг не видно. Прийшла здавати аналіз крові в МКПЦ. Як і всі відвідувачі хотіла сходити в туалет. На приймальному відділенні мені відмовили, адже вбиральна тільки для пацієнтів приймального покою“, – пише жінка.

В адміністрації туалет був зачинений на ремонт, ще дві вбиральні на першому поверсі теж зачинені.

Юлія Косач каже, що зі сльозами на очах просила дати їй ключ, а чула тільки одне, – “На ремонті” або ж “Тільки для працівників”. В стаціонар теж не пускали.

“При поступлені в пологовий сплачуєш благодійні внески, при зборі аналізів теж благодійні, все з собою мати треба – вата, спирт, рукавички) Та зробіть вже платний той туалет, хоча б один. Це просто знущання з пацієнтів, а особливо з вагітних жінок“, – розповідає в пості Косач.

Зауважує, що така ситуація не тільки в міському перинатальному, а й в обласному. Жінка каже, що з такими сльозами ще ніде не доводилося випрошувати ключ від вбиральні.

Директор комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр» Сергій Стефанко розповів “Галицькому кореспонденту”, що тоді виникло непорозуміння, а з працівницею пологового, яка не дала ключі, провели бесіду – та вибачилась.

“Кожен хто лікується у нас, чи здає аналізи має право зайти в туалет. Для цього потрібно просто взяти ключі і вбиральню відкриють. Коли я запитав працівницю чому та не надала ключі, вона не знала, що сказати“, – розповідає Стефанко.

Читайте також:  Чоботи президенту: на Прикарпатті місцевий житель віддав Зеленському своє взуття

Додає, що сам був здивований, коли почув про цю ситуацію, навіть говорив із Юлією Косач, після того, як та народила.

Сергій Стефанко розповів, що в туалет не пускають тільки людей з вулиці, тих хто не проходить лікування. Але якщо людині дійсно потрібно у вбиральню вона також може зайти. Робиться це для того, щоб туалет завжди був чистий та охайний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.