facebook

Українка у Польщі чекала на карту побиту, отримала інсульт. Лікарня виставила рахунок на 40 тисяч злотих

У Польщі українка чекаючи рішення по карті побиту отримала інсульт. На жаль, в цей період вона не могла офіційно працювати, за неї не виконувались платежі до ЗУСу. Лікарня виставила їй рахунок майже на 40 тисяч злотих, яких у неї просто не має.



Тетяна разом зі своїм чоловіком приїхали до Польщі трохи більше, ніж півроку тому. Працювали разом на заводі «Електролюкс» у Швідниці через агенцію з працевлаштування Smart Work. Подались на карту побиту у вересні 2019 року. Звичайно, до цього часу позитивного рішення не отримали. Також були подані документи на дозвіл на роботу типу А. Через це, ніде офіційно працювати не можемо, — говорить чоловік жінки.

Першого грудня жінці стало погано. Чоловік викликав швидку, яка забрала Тетяну спершу до місцевого SOR-у, а далі перевезли її до Вроцлавської клінічної лікарні. Там вона перебувала 3 дні. За лікування лікарня виставила рахунок на 38 тисяч злотих. Додатково, лікарня де зараз перебуває хвора, також щоденно нараховує оплату, тому кінцева сума буде значно більшою. А лікування скоріше за все буде тривати ще біля 2 тижнів.

Грошей у родини не має, тим більше не маючи можливості офіційно працювати, знайти їх буде ще складніше.

Ситуацію ускладнює факт, що родина вирішила перейти на роботу безпосередньо до працедавця – «Електролюкс».

За словами координатора Евгена, коли у них закінчилась віза, вони подались на карту побиту, але не від них, а від «Електролюкса». Останні в свою чергу, ще не взяли їх на роботу, так як не має дозвільних документів. Фактично, вони залишились в ситуації – не працюють у агенції, не працюють на заводі, і знаходяться без страхування.

Читайте також:  В Ізраїлі помер 29-річний тернополянин: рідні просять допомогти повернути тіло додому (ФОТО)

Де шукати допомоги не відомо, говорить Евген. Телефонували до вроцлавського CUKRу, телефонували до консульства України у Кракові, але там повідомили, що нічим допомогти не можуть. Консульство у Варшаві повідомило, що можуть надати допомогу у транспортування хворої до України для лікування.

На сьогодні друзі родини почали збирати кошти для того, щоб розрахуватися з лікарнею.

З відповідними запитами ми звернулися до воєводської адміністрації Нижньої Сілезії, та роботодавця. Ми слідкуємо за ситуацією.

Реквізити для допомоги Тетяні.

Номер рахунку 77 1600 1462 1828 0956 8000 0001

Власник рахунку Tetiana Tsys

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.