facebook

Італію заливає: оголошено червоний рівень небезпеки

Італію продовжує серйозно штормити – червоні рівні небезпеки розповсюджуються по регіонам країни, як гриби після дощу. Сьогодні, 26 листопада 2019 року, влада заявила про встановлення режиму надзвичайного стану, пов’язаного з погіршенням погодних умов, ще у трьох областях півночі Італії. Під дію спецрежиму підпадають Ломбардія, зокрема, Мілан, Венето (тут НС, окрім іншого, викликаний небувалим підйомом ріки По), Емільє-Романьє (до цього регіону належить Болонья).



Для довідки: червоний рівень небезпеки означає, що погодні умови настільки несприятливі, що можуть призвести до катастроф, руйнувань та жертв. По суті, так і є: котру добу небо країни посилає на землю водопади злив, а вітри, ніби змовившись, дмуть з усієї сили, пориваючись зірвати все, що погано закріплено. Оскільки метеорологи очікують ще більших погодних негараздів і навіть катаклізмів, червоний рівень небезпеки – вимушений запобіжний захід.

За два дні до цього аналогічний стан було введено у Генуї. Зробити це довелося по причині підтоплення багатьох вулиць унаслідок повені, а також через масштабні зсуви, що заблокували багато помешкань та доріг. З небезпечних зон евакуйовано більше 500 осіб. Користуючись усіма можливими засобами, влада наполегливо рекомендує мешканцям міст та сіл уникати набережних та низин.

Читайте також:  Трагедія в Італії: раптово померла 1,5-річна українка Юліана, рідні просять допомоги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.