facebook

Підвищить рівень безпеки! Зеленський підписав важливий закон для водіїв

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким встановлюється відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей. Про це повідомляє пресслужба глави держави.



Внесеними змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлюються штрафи у 30 і 50 (повторне порушення протягом року) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перевезення дітей без спеціальних крісел, а на органи Національної поліції покладається обов’язок розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо цього.

“Чинним законодавством не було передбачено норми, яка встановлювала б відповідальність за порушення правил перевезення дітей. Реалізація закону забезпечить усвідомлення ступеня відповідальності осіб, що перевозять дітей, і тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму та смертності дітей. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування”, – пояснили в Офісі президента.

Днями повідомлялося, що перевізники відмовляються купувати в салони крісла для дітей, відповідно і платити штрафи за транспортування дітей у неналежних для цього умовах в салоні. Водіїв, які возять дітей без автокрісел, невдовзі почнуть штрафувати: 510 гривень платитимуть уперше, 850 гривень – за повторне правопорушення.

Читайте також:  "Не чоловік, а баба!" Кива емоційно розповів про "знищення стрижня" і почуття до Зеленського. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.