facebook

Не такий вже й корисний: вчені розповіли про смертельну небезпеку твердого сиру

Вчені розповіли про смертельну небезпеку твердого сиру. Тож поціновувачам цього продукту варто переглянути свої смакові уподобання, якщо не хочете нашкодити власному здоров’ю.



Про це повідомляє Народна правда.

Зазвичай ми всі звикли до того, що твердий сир, який належить до молочних продуктів, є корисним для здоровся. Незважаючи на його корисні властивості він може в деяких випадках мати смертельний вплив на організм людини.

Це пов’язано з його складом. Так крім білків, сир містить жири, сіль, холестерин, плісняву та інші елементи.

Жири у складі продукту в більшості своїй є ненасиченими та справляють згубний вплив на організм.

Сіль, що міститься у сирі у великих кількостях затримує вологу у організмі, яка в свою чергу створює додаткове навантаження на серцево-судинну систему. Крім того солі натрію, як самостійний елемент є вбивцею не лише серцево-судинної системи, а й всього організму.

Продукт є надзвичайно калорійним, тож неконтрольоване його вживання сприяє набору зайвої ваги та може призвести до ожиріння та цукрового діабету.

Більшість видів сиру містить холестерин, який також згубно впливає на організм.

Певні види продукту містять плісень, саме за неї поціновувачі продукту і полюбляють його смак, а продавці підвищують вартість. Експерти вважають, що такі види продукту можуть нанести шкоду організму у випадку його надмірного вживання.

Фахівці наголошують, що твердий сир несе в собі велику небезпеку саме у випадку надмірного та неконтрольованого його вживання. Якщо ж їсти його помірно, з урахуванням індивідуальних особливостей організму, шкоду він не нанесе.

Читайте також:  Два вітаміни і цинк. Вчені назвали ефективні речовини для зміцнення імунітету

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.