facebook

Зеленський звільнив міністра оборони часів Кучми з військової служби

Кузьмук звільнений після майже 45 років військової служби



Президент України Володимир Зеленський звільнив з військової служби екс-міністра оборони, генерала Олександра Кузьмука. Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

Зокрема, Зеленський підписав указ про звільнення генерала Кузьмука з військової служби за віком з правом носіння військової форми одягу.

Зазначимо, Кузьмук очолював Міноборони за часів президентства Леоніда Кучми з 11 липня 1996 по 24 жовтня 2001 та з 24 вересня 2004 по 3 лютого 2005. Під час першого перебування на посаді міністра набув широкої відомості після двох гучних скандалів у зв’язку з трагічними наслідками армійських навчань.

У першому випадку в квітні 2000 року запущена з полігону в Чернігівській області ракета класу “земля-земля” влучила в житловий будинок у Броварах Київської області, в результаті чого загинули три людини, п’ятеро отримали поранення.

У жовтні 2001 року ракета “земля-повітря” на навчаннях у Криму збила над Чорним морем пасажирський літак рейсу Тель-Авів – Новосибірськ, загинули 78 осіб. Кузьмук пішов у відставку на піку другого скандалу.

Читайте також:  Ердоган закликав Путіна "якнайшвидше припинити війну": подробиці розмови

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.