facebook

Зеленський заявив, що Росія має зробити перший зрозумілий крок для переговорів

Зеленський назвав перший крок, який має зробити РФ для переговорів та розповів, якого миру хоче Україна



Росія у переговорах з Україною має зробити перший зрозумілий крок.

Про це президент Володимир Зеленськоий розповів в інтерв’ю італійському телеканалу Rai1.

Також він розповів, якого миру хоче Україна.

“Поваги до суверенітету, до територіальної цілісності, традицій, народу, мови. Поваги до людей, суспільства і до незалежності нашої держави. Я зараз сказав банальні речі, але саме всі ці звичайні нормальні речі порушила РФ. І для цього потрібно їх відновити – вивести свої війська з нашої землі. Наших військ на території РФ немає. Вивести війська, деокупувати наші домівки, я вже не говорю про те, що треба повернути все награбоване зі звичайних домівок”, – зазначив глава держави.

Президент також зазначив, українська сторона не робитиме жодних компромісів щодо своєї незалежності.

“В перемовинах ми готові говорити – принаймні вийдіть з тієї території, яку ви окупували починаючи з 24 числа. Так, ви будете на деяких наших тимчасово окупованих територіях продовжувати стояти, на жаль, але це перший зрозумілий крок, щоб про щось говорити, давайте це зробимо. Ми не чуємо відповіді на це питання”, – резюмував Зеленський, додавши, що будуть репарації, суди, вироки.

Також президент України Володимир Зеленський розповів, що готовий до діалогу з російським диктором Володимиром Путіним. Проте цей діалог повинен бути без посередників та російських ультиматумів.

Читайте також:  Порошенко назвав Зеленського “маріонеткою Коломойського” та заявив, що він все робить для молоді

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.