Експерт розповів, чому для прикарпатців гречка стала “золотою”
Через постійне подорожчання гречаної крупи українці замінюють її іншими продуктами.
Новину передають Версії з посиланням на Gazeta.ua.
Про це розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Гречка вкотре подорожчала. Скоро зрівняється в ціні з курятиною. Це відбувається завдяки монопольній змові декількох компаній, які торік викупили весь урожай гречки. Тепер установлюють ціну на ринку. Є й інший бік справи. Продажі гречки постійно падають. Багато українців відмовилися від неї. Свідчення цього – полиці супермаркетів. Серед круп гречки на них найбільше”, – коментує експерт.
Кілограм гречки в середньому коштує 41-45 грн.
За його словами, найбільше після свят подорожчали яйця, картопля і морква. Подешевшали сало й капуста.
Шукайте деталі в групі Facebook