facebook

Вже не у вересні: батьків приголомшили, коли діти підуть до шкіл

Новий навчальний рік у школах може розпочатися раніше вересня та закінчитися лише у червні наступного року. Найдовші канікули, ймовірно, будуть узимку.



Міністр освіти Оксен Лісовий розповів про ці можливі зміни у графіку навчального процесу в інтерв’ю виданню Telegraf.

За словами Лісового, до графіка нового навчального року, швидше за все, будуть внесені значні зміни через кризу в енергосистемі країни. У зв’язку з дефіцитом електроенергії Міністерство освіти прагне змінити графіки навчання, щоб ефективніше використовувати світловий день та мінімізувати енерговитрати.

Установам післяшкільної освіти (університетам, коледжам, профтехучилищам) вже рекомендували розпочинати новий навчальний рік у серпні та закінчувати у червні. Їм також запропонували перейти на шестиденний навчальний тиждень у теплі місяці року, включаючи заняття у суботу.

Школам поки що таких рекомендацій не розсилали, але нині проводяться розрахунки для оптимізації енерговитрат на навчальний процес. Можливо їм також запропонують аналогічні зміни.

“Найімовірніше, навчання буде зміщене на теплий період, оскільки проблема забезпечення електроенергією – це лише частина питання. Нам також потрібно розв’язувати проблеми опалення. Тому два комплекси: генерація та зміна графіків”, – пояснив Лісовий.

Крім перенесення дат навчального року, можлива зміна графіка навчального процесу щогодини, щоб заняття проходили у світлий час доби.

Читайте також:  Лікарчук про 12-річну систему освіти: випускники не повинні закінчувати школу в дітородному віці, Європа це врахувала

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.