facebook

“Хочуть, щоб заіскрило”: у розвідці відповіли, чи є ризик наступу Білорусі на Україну найближчим часом

Українців просять не довіряти провокаціям росіян, адже вони намагаються посіяти паніку і дестабілізувати суспільство.



Інформація про імовірний наступ Білорусі поширюється навмисно, адже такими фейками країна-агресорка РФ намагається налякати українців.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Він наголосив, що наразі дуже важливо розуміти, які цілі перед собою ставить ворог, і закликав у жодному разі не піддаватися на їхні провокації.

“Ми не говоримо про те, що від режиму Лукашенка немає загрози. Вона є, і Лукашенко допомагає Путіну і зброєю, і боєприпасами, і бронетехнікою. Він надає свій повітряний простір для ударів по Україні, але говорити про те, що в найближчому часі відбудеться широкомасштабне вторгнення і втягування Білорусі вже в наземну операцію, сьогодні ми не можемо”, – констатував представник ГУР МО.

Юсов пояснив, що інформаційно-психологічні спеціальні операції (ІПСО) дуже часто переслідують одночасно кілька цілей. Стосовно фейків саме про наступ, то цією неправдивою інформацією росіяни намагаються посіяти паніку серед населення, зокрема серед жителів прикордонних районів і областей.

Крім того, таким чином, окупанти хочуть дезорієнтувати українські Сили оборони, розосередити сили, перекинути сили з інших напрямків.

“Також об’єктом і цілями цієї спеціальної психологічної операції інформаційної є сама Білорусь і білоруси, тобто нагнітання. Зробити так, щоб заіскрило, і все-таки втягнути саму Білорусь в широкомасштабну війну, чого до цього моменту не було”, – сказав Юсов і наголосив, що спроба Білорусі вступити у війну проти України стане для неї самогубством.

Що відбувається у Білорусі
Режим Лукашенка від першого дня повномасштабного вторгнення РФ надає Москві свої території, звідки окупанти бомблять мирні міста України. Також з території РБ 24 лютого на Україну пішла перша техніка, а сам Лукашенко днями заявив, що Києву потрібно “зупинитися” та піти на мирні переговори з росіянами, якщо українська сторона, за його словами, хоче уникнути величезних жертв та “повного знищення України”.

Читайте також:  Окупанти так дременули з поля бою, що "забули" і танки, і БМП, і безпілотники: фото, відео

За даними заступника начальника Генштабу ЗСУ Олексія Громова, на території РБ до українського кордону Росія стягнула понад 9 тисяч своїх окупантів. Він каже, що близько 15 тисяч військових Лукашенка готові до вторгнення до України. Зокрема, через високу грошову оплату.

Також, як стало відомо, у Гомельській області Білорусі закуповується обладнання, яке може бути використане для створення військово-польового табору приблизно на тисячу осіб.

А у Барановичах викликають до військкомату всіх військовозобов’язаних. Там називають це “плановою перевіркою”.

Для того, щоб піти з Білорусь на Україну, на думку військового експерта Юрія Федорова, росіянам треба накопичити в РБ не менше 20 тисяч військових з бойовим досвідом.

Втім, за даними військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив” Олександра Коваленка, РФ перекидає до Білорусі непідготовлених мобілізованих.

Генштаб ЗСУ у зведенні від 27 листопада констатував, що російські окупанти перекидають свої війська на тимчасово окуповану територію України з Білорусі. Втім, наразі наступальних угрупувань загарбників та Волинському та Поліському напрямках не зафіксовано.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.