facebook

Звільненому політв’язню Бекірову зробили операцію на серці, він – у реанімації

Елеонора Бекірова зазначила, що 9 місяців в СІЗО не минули безслідно для її батька і в плані його психологічного стану, тому з ним працюватиме психолог.



Звільненому в рамках обміну утримуваними особами з РФ активісту Едему Бекірову зробили операцію на серці, зараз він перебуває в реанімації лікарні “Феофанія”. Про це в Facebook повідомила дочка активіста Елеонора Бекірова. “Вчора тата перевели в кардіологічне відділення “Феофанії”. Сьогодні йому зробили операцію, яка тривала 5 годин. Зараз він перебуває в реанімації”, – написала вона.

Бекірова подякувала всім, хто допомагав і підтримував сім’ю, коли її батько був в ув’язненні. “9 місяців у застінках СІЗО не пройшли безслідно для нього. Це стосується не тільки здоров’я, але і психологічного стану. З ним працюватиме психолог, який, я сподіваюся, допоможе йому морально відновитися”, – зазначила вона. Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом.

Його звинуватили у зберіганні, поширенні та транспортуванні більше 10 кг тротилу і 190 бойових патронів. У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці.

Дочка активіста та адвокати неодноразово заявляли про погіршення стану його здоров’я. Європейський суд з прав людини зобов’язав владу РФ негайно помістити Бекірова в лікарню, а також забезпечити його медичне обстеження. 12 червня ФСБ РФ завершила слідство у справі Бекірова. Він не визнав провину і повністю підтвердив свої показання, дані під час слідства, а також уточнив по годинах і по датах, з ким і де перебував тоді, коли нібито “передавав вибухівку та боєприпаси”.

8 серпня підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд» Криму, незважаючи на доводи адвокатів про те, що Бекіров через важкий стан здоров’я не зможе сховатися від слідства, прийняв рішення продовжити йому арешт до 11 жовтня. 27 серпня так званий «Центральний райсуд Сімферополя» змінив запобіжний захід Бекірову – відпустив із СІЗО під зобов’язання явки в суд.

Читайте також:  У Харкові після операції на носі помер 24-річний хлопець: розгорівся скандал

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами Бекіров повернувся в Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.