facebook

Звільнений моряк вразив розповіддю про зустріч із Зеленським: подробиці

Звільнений з російського полону український моряк В’ячеслав Зінченко розповів про свою зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським

Сама зустріч відбулася після виходу звільнених бранців з літака, яким вони повернулися до Києва.

Зустріч із Зеленським видалася досить щирою і зворушливою, розповів В’ячеслав Зінченко в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

“Я був шалено радий і, звичайно, хотів подякувати президенту за його роботу. А вийшло так, що я підійшов, а він мені сказав



“дякую”
. Це був дуже щирий і зворушливий момент”
, – зізнався український моряк.

Крім того, він розповів про знаки в російському СІЗО, які вказували на швидке звільнення з полону. Так, напередодні звільнення українських бранців Зінченко не принесли води, яку він замовляв на місяць.

“Моєму сусідові принесли, а мені – ні. Я зрозумів, що це хороший знак, але сказав собі, що радіти ще рано, поки не сяду в літак. Потім до мене зайшов консул, і я підписав документи, що можу покинути територію Росії. В четвертій ранку мені сказали: “З речами на вихід”. Найочікуваніші слова, які я мріяв почути в цих стінах“, – розповів В’ячеслав Зінченко.

Раніше політолог Юрій Романенко заявив, що ситуація з війною на Донбасі після обміну полоненими буде йти до розв’язки, проте вона буде не такою, як ми очікували.

«Ось, що це означає. І я буду, занадто конкретний, в своєму песимізмі, але думаю, що історія конфлікту на Донбасі закінчується на наших очах. І закінчується не так, як хотіла б Україна. Чому? Тому що Україна за п’ять років нічого не запропонувала. Ось зараз Зеленський прийшов до влади, і його адміністрація починає давати все більше і більше повідомлень з приводу ситуації на Донбасі», – зазначив він.

Не менш важливими, стверджує Романенко, є сигнали від перших осіб країни.

“Наприклад, новий міністр по окупованим територіям і ветеранах сказала, що Україна готується до того, щоб повернути виплату пенсій на окупованих територіях. Рябошапка зробив заяву про те, що Україна збирається схвалити “римський статут”. Зеленський заявив, що обмін – це “перша ластівка”, наступний обмін буде “всіх на всіх”, а після чого – відведення військ від лінії розмежування і кінцева мета – врегулювання конфлікту на Донбасі. Мир. І він буде на умовах Європи і Росії “, – підкреслив він.

Читайте також:  Зеленський: На Сході "чують тишу"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.