facebook

Застосував силу та електрошокер: іноземець катував матір, щоб її донька виїхала з ним за кордон

На Житомирщині правоохоронці затримали іноземця за викрадення коростенки.

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

Сказано, що 18 серпня у м. Коростені поліцейські місцевого відділу спільно із співробітниками УСБУ затримали 45-річного іноземця за підозрою у позбавленні волі місцевої жительки. Зазначається, що під час затримання, яке провели бійці спецпідрозділу поліції Житомирщини, у чоловіка вилучено зброю.



Було встановлено, що потерпіла та затриманий деякий час підтримували стосунки. Але дівчина вирішила припинити спілкування, після чого виїхала з міста на роботу до столиці. Однак іноземець розпочав переслідувати її.

“Так, на початку липня 2019 чоловік разом зі спільником приїхав до будинку, де раніше проживала дівчина, і, погрожуючи, вимагав у матері повідомити про її місце перебування. Жінка спочатку навідріз відмовилась, але чоловік, застосовуючи фізичну силу та електрошокер, змусив таки зателефонувати доньці та попросити приїхати додому, посилаючись на погане самопочуття. Коли дівчина зайшла в оселю, там на неї чекав чоловік. Її супротив він швидко здолав за допомогою переваги у фізичній силі та електрошокера. Шантажуючи взяттям матері у заручники, іноземець змусив дівчину поїхати з його спільником за кордон”, йдеться у повідомленні.

За словами начальника поліції Житомирщини В’ячеслава Печененка, чоловік сказав дівчині, що її матір перебуватиме в його полоні, доки вона не перетне кордон України з його товаришем.

“При цьому вона повинна відповідно себе вести і нікому не повідомляти про такий стан речей: ані прикордонникам, ані поліцейським”, – каже Печененко.

Зазначається, що назад в Україну їй вдалось повернутись лише на початку серпня, після чого 25-річна дівчина звернулась до поліції. Згодом Нацполіцією було встановлено, що у середині серпня чоловік знову перетнув кордон України.

Читайте також:  На Прикарпатті іноземець потрапив у СІЗО через нелегальних мігрантів

“Нині поліцейські встановлюють місце перебування спільника затриманого, його особа нам уже відома”, – прокоментував начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.