facebook

У Крилосі розпочалась Всеукраїнська Патріарша проща

Сьогодні, 4 серпня в селі Крилос, Галицького району проходить традиційна Всеукраїнська Патріарша проща до чудотворної ікони Матері Божої присвячена 30-річчю виходу Української Греко-Католицької Церкви з Підпілля.



Багатотисячний люд тепло прийняв Предстоятеля УГКЦ, гучними оваціями та щирою спільною молитвою. Співслужили Патріарху митрополити та єпископи з різних областей нашої країни, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Також участь у прощі взяли голова ОДА Денис Шмигаль,заступник голови облради Сергій Басараб, міський голова Івано-франківська Руслан Марцінків, міністр культури депутати, чиновники.

Напередодні паломники, рухаючись із трьох напрямків – Івано-Франківська, Калуша та Буршина колона прочан вийшли на крилоську гору. Тут на них чекав показ фільму про вихід УГКЦ з підпілля «Ті, що вірні», молитовна та мистецька програма.

Кульмінацією Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої стала Архієрейська Божественна Літургія, котру очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав. Проводиться ж вона з нагоди 30-річчя виходу Української Греко-Католицької Церкви з Підпілля.

Читайте також:  Новостворену Православну церкву України офіційно визнали у Ватикані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.