facebook

Калуський гурт переміг на Міжнародному фестивалі молодих виконавців

У Новояворівську відбувся Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні “Молода Галичина-2019”. Калуські виконавці здобули визнання професійного журі, вибороли перше місце та отримали грошову премію.


Участь у Міжнародному фестивалі взяли понад 120 виконавців із 15-ти країн світу. Калуський гурт “Ґаздиньки”, що створений при вокальній студії “Ліра” переміг у номінації “Малі вокальні форми”, де у фіналі велася боротьба без урахування вікових категорій, інформує Фіртка з посиланням на “Вікна”.

Керівник вокальної студії, Заслужена працівниця культури України Оксана Лісовська не стримує емоцій:

“Емоції переповнюють, адже ця перемога — нагорода за нашу велику любов до народної пісні, любов одна до одної і до творчості…. Нагорода за працю, яку я ніколи не назву важкою попри те, що репетиції іноді справді до “сьомого поту”. “Ґаздинькам” два роки. І перемога на такому крутому фестивалі, як “Молода Галичина” — неймовірний стимул… Дві пісні ми вже почали робити у фестивальні вечори. Дякуємо за це натхнення, Новояворівськ! У нас цілий список нового репертуару і я з нетерпінням чекаю репетиції. Думаю, дівчатка теж.
Боже, дякую за все!”.

У неділю, 14 липня, юні вокалістки стануть гостями фестивалю бігусу, який відбудеться в рамках Дня Калуша в міському парку культури і відпочинку імені Івана Франка.

Читайте також:  Сьогодні на Івано-Франківщині перекриють ще одну дорогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.