facebook

Зеленський розказав про ультиматум Путіну: Мені корона з голови не впаде

Зеленський розказав матерям полонених моряків про головне питання в розмові з агресором.



Головним питанням, за яким президент України Володимир Зеленський має намір вести подальші переговори з російським президентом Володимиром Путіним, є звільнення військовополонених українських моряків.

У П’ятницю, 12 липня, Володимир Зеленський перебував з візитом у Кривому Розі, де зустрівся з матерями полонених моряків. У розмові з ними він розповів, про що говорив з президентом країни-агресора.

За словами гаранта, головним питанням розмови було звільнення затриманих окупантами українських моряків. Саме це є ключовим питанням, за яким Зеленський має намір вести і подальші переговори з Путіним.

Ми зараз ґрунтовно ведемо це питання, щоб забрати наших. У мене корона з голови не спаде, тому що життя хлопців – найголовніше. Моє головне йому Путіну питання було: чи готові вони віддати їх. Віддайте нам всіх наших”, – сказав український лідер.

Звільнення моряків було центральною темою бесіди з Путіним, підкреслив президент України.

Як відомо, 11 липня Зеленський вперше провів телефонні переговори з Путіним. За словами Пєскова, ініціатором розмови була українська сторона.

Офіційні відомства країн повідомили, що сторони обговорили звільнення полонених військових моряків та інших українських громадян на території РФ, продовження переговорів у Нормандському форматі.

Зазначимо, Володимир Зеленський під час скандалу довкола телемарафону “Треба поговорити” записав ролик у якому, зокрема, звернувся особисто до Путіна.

“Треба поговорити? Треба. Давайте. Чий Крим, і кого там нема на Донбасі” – почав він та запропонував розширити “нормандський формат”, учасниками якого є Україна, Франція, Німеччина і Росія, лідерами Великої Британії і США. Місцем проведення зустрічі було запропоновано Мінськ.

Цю ідею підтримали в Білорусі

Читайте також:  Резніков пояснив, що означає пропозиція Зеленського про скасування призову в армію

Як стало відомо пізніше, перша розмова Володимира Зеленського та Володимира Путіна “була прагматичною” і тривала близько 20 хвилин.

“Що стосується атмосфери розмови, це була перша ознайомча розмова двох президентів – вони перший раз спілкувалися телефоном, раніше будь-яких контактів між ними не було”, – сказали у Кремлі. За його оцінкою, “розмова носила досить прагматичний характер”.

Також Пєсков назвав “дуже важливим” сам факт першої розмови Путіна і Зеленського, а емоційні оцінки бесіди не настільки важливі, на його думку.

На запитання, чи почав Зеленський розмову з Путіним словами про Крим та Донбас, речник Кремля не дав відповіді.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.