Іноземці, які живуть в Італії, купують набагато більше ягід, ніж самі італійці
Ягоди в Італії купують значно більше іноземні, що живуть тут, ніж місцеві – а все тому, що в цій країні немає традиції споживання ягід, крім суниці садової в принципі. Про це пише економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.
“Обговорюємо з колегами в офісі ФАО в Римі рівень споживання ягід в Італії. Виходить досить цікаво – тут немає традиції споживання ягід, крім суниці садової, в принципі!
Мій італійський колега зізнався, що ніколи в житті не купував свіжих ягід, крім суниці. Типу “навіщо?”, адже є абрикос, персик, черешня…”, – зазначив експерт ФАО.
“Коли ми пригощали діток на майданчику лохиною, батьки італійських дітей підозріло дивилися і питали, що це таке?!
Багато хто говорить, що немає сенсу купувати такі дорогі фрукти в таких мізерних кількостях, якщо можна купити великі фрукти і споживати.
Інколи купують заморожені ягоди для приготування смузі та іншої домашньої переробки. Але свіжі ж дорогі і що з ними робити, переважно не знають”, – пише Андрій Ярмак.
“Іноземні, що живуть тут, ягоди купують значно більше, ніж місцеві.
Тепер я не здивований, що так Італія відстала від інших країн в виробництві ягід, особливо в вирощуванні лохини. Просто “прогавили” тренд, тому зараз тут переважно панує імпорт”, – резюмує український економіст.
SEEDS.org.ua
Шукайте деталі в групі Facebook