facebook

Учасників стрілянини у Болехові відпустили під домашній арешт: друзі кажуть – стрілець захищався

27 червня у Болехові обрали запобіжний захід для учасників стрілянини, яка відбулася у місті напередодні.

Нагадаємо, 25 червня бkизько 23 години 30 хвилин, кілька мешканців Болехова влаштували конфлікт зі стріляниною. Один із чоловіків використав гладкоствольну рушницю, чим спричинив болехівцю вогнепальне поранення в область стегна і передпліччя. Опісля товариш стрільця пошкодив дерев’яною битою автомобіль потерпілого.



У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що цим подіям передувало вчинення хуліганських дій зі сторони потерпілих в цьому кримінальному провадженню напередодні, а саме 25 червня близько 21:30 у м. Болехові, неподалік кафе «Дар». За фактом вчинення хуліганських дій слідче відділення Долинського ВП Калуського ВП відкрило кримінальне провадження за ч. 4 ст.296 Кримінального кодексу України.

На засідання підтримати стрільця та його товариша завітали десятки активістів, зокрема представники «Карпатської січі». Хлопці розповідають, що чоловік насправді захищався і перед тим, як стріляти у людей, які насправді намагалися напасти на нього, зробив попереджувальний постріл у повітря.

Його тавариш, Ян Цоцюра, також є підозрюваним. У залі суду він сказав, що біти при собі не мав, а отримав її, коли її кинули нападники, жодних поранень він нікому не наніс, лише вдарив автівку.

«Я не згідний, з тим, що я був з бітою. Я також не погоджуюся з тим, що ми переховувалися, ми самі приїхали у Долину до відділку. Удар бітою по машині я наніс, я це визнаю»,- пояснює підозрюваний Ян Цоцюра.

Адвокати підозрюваних кажуть, що ті захищалися, обидва хлопці неконфліктні і зареєстровану зброю один із них використав виключно для самозахисту. Назарій Шліхутка – учасник АТО, адвокат розповів, що це вперше за його практику на людину дали так багато позитивних характеристик.

Читайте також:  На Прикарпатті ґвалтівнику присудили рік тюрми

«На мого клієнта є сім позитивних характеристик, раніше не судимий, неконфліктний. Він стріляв із власної зареєстрованої зброю і мав на меті лише захистити себе і друзів»,- пояснює адвокат Артур Доронін.

Запобіжний захід у Болехові обирали понад 10 годин. Весь цей час під судом очікували рідні та близькі хлопців, а також близько 40 юнаків з “Карпатської січі”, “Національного корпусу” тощо. Серед них – побратими Назара Шліхутки, які називають його надзвичайно вірним та спокійним.

В результаті суддя відмовила у триманні молодиків під варто, та оголосила обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.