facebook

В Італії випробували робота Silver 2, який очищатиме океани та моря від пластику (ФОТО, ВІДЕО)

В Італії розробили та випробували робота Silver 2 (Seabed Interaction-Legged Vehicle for Exploration and Research 2), який буде займатися очищенням морського дна від пластику.

Італійські фахівці випробували робота поблизу порту Ліворно, найбільшого порту Тоскани. Машина має шість ніг, за допомогою яких пересувається по морському дну та долає можливі перешкоди. Дві камери з високою роздільною здатністю допомагають роботу досліджувати навколишнє середовище. Про це повідомляє New Atlas.

Конструктори обіцяють, що після певних досліджень робота оснастять роботизованою рукою, за допомогою якої він і збиратиме пластикові пляшки, пакети та інше подібне сміття. Важить машина 9 кг й керується дистанційно. «Сільвер» другої версії здатен занурюватися на глибину до 200 м.



Як відомо, забруднення океанів та морів пластиковими відходами — дуже серйозна проблема сьогодення. Ця проблема щорічно обходиться суспільству у 2,5 млрд дол. у вигляді завданої шкоди екології та втрати ресурсів. Щорічно у світові океани потрапляє близько 8 млн т пластику.

Читайте також:  В Італії зобов’яжуть дезінфікувати пісок на пляжах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.