facebook

Стало відомо, чому заробітчани з України можуть проміняти Польщу на Німеччину

Ослаблення регуляцій в Німеччині може відібрати у Варшави 20-25% українських заробітчан впродовж наступних чотирьох років.



Притік українців в Польщу, який дозволив сусідній країні уникнути проблем з дефіцитом на ринку праці, може дуже скоро завершитися. Ослаблення регуляцій в Німеччині може відібрати у Варшави 20-25% українських заробітчан впродовж наступних чотирьох років.

Про це пише Bloomberg з посиланням на видання польського Центрального банку Oserwator Finansowy.

Радники департаменту економічних аналізів у Центробанку ствержують, що іммігранти збільшили темпи економічного зростання в 2013-2017 роках на 0,9%.

Зростання найбільшої східної економіки ЄС витримало всі коливання, які спостерігалися в західних країнах союзу. В цьому Польщі допомогли люди, які їхали з сусідньої України. Поляки й самі роками емігрували з рідної країни, шукаючи вищих зарплат в країнах на зразок Великої Британії. Польські компанії беруть на роботу дедалі більшу кількість іноземних працівників. Однак, українців вони наймають найчастіше. І в деяких галузях частка громадян України на посадах сягає 40%.

В польському Центробанку кажуть, що саме вони стримали тиск на зарплати й інфляцію. Це дозволило зберігати процентну ставку на рекодно низькому рівні впродовж чотирьох років. Попри це, працедавцям не вистачає “рук” і вони хочуть, щоб уряд пом’якшив імміграційні процедури. Безробіття в Польщі в першому кварталі цього року становило 3,9%, згідно з даними Eurostat.

Читайте також:  Українські заробітчани масово повернуться назад: названа причина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.