facebook

Підтоплені будинки, розмиті дороги та зруйнований міст: рятувальники розповіли про наслідки вчорашньої негоди на Прикарпатті

6 червня в період з 12 до 17 год. на території Косівського, Коломийського, Снятинського, Городенківського та Тлумацького районів Івано-Франківської області спостерігались грози, сильний дощ, місцями град.


Внаслідок сильного дощу відбувся підйом рівня води в місцевих потічках, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будівель громадян та сільськогосподарських угідь в 15 населених пунктах на території 5 адміністративних районів області (м. Косів та с. Вербовець, с. Стопчатів, с. Смодна, с. Пістинь, с. Бабин Косівського р-ну; с. Велика Кам’янка, с. Турка, с. Підгайчики, с. Загайпіль та с. Матеївці Коломийського р-ну; с. Діброва Тлумацького р-ну; с. Турка Борщівська, смт. Заболотів Снятинського р-ну; с. Росохач Городенківського р-ну), інформує Фіртка з посиланням на Управління з питань цивільного захисту ІФ ОДА.

Також частково зруйновано 1 житлову будівлю, підтоплено 39 житлових будинків, 170 дворогосподарств, 13 господарських споруд, зруйновано 3 автомобільні переїзди та 1 автомобільний міст, підмито 1 автомобільний міст, пошкоджено дорожнє полотно на 8 ділянках автодоріг.

Станом на 6.00 7 червня залишаються підтопленими 16 житлових будівель (с. Підгайчики Коломийського р-ну – 3; с. Загайпіль Коломийського р-ну – 9, с. Матеївці Коломийського р-ну – 4) та 117 дворогосподарств (м. Косів – 7; с. Смодна Косівського р-ну – 18; с. Вербовець Косівського р-ну – 72; с. Росохач Городенківського р-ну – 3; с. Турка Борщівська Снятинського р-ну – 2; смт. Заболотів Снятинського р-ну – 15).

Підрозділами У ДСНС в області, спільно з комунальними організаціями, здійснено 15 виїздів для надання допомоги населенню в ліквідації наслідків негоди, евакуйовано 1 особу з підтопленого житлового будинку, відкачано (відведено) 2150 м.куб. води. До проведення робіт залучено 16 од. техніки та 45 чол., в т.ч. від У ДСНС в області 13 од. техніки, 11 МП, 40 чол.

Читайте також:  Нові подробиці пожежі на складах в Коломиї: загорілась проводка

У постраждалих районах працюють групи з числа представників органів місцевого самоврядування для визначення обсягів негативних наслідків негоди. Опади на даний час припинились, вода здебільшого самостійно сходить з підтоплених територій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.