facebook

Туреччина збила сирійський вертоліт

Вертоліт порушив повітряний простір Туреччини.

1624795



Глава міноборони Туреччини Ісмет Йилмаз заявив, що турецькі ВПС збили сирійської вертоліт, який порушив повітряний простір країни, повідомляє Reuters.

Раніше ЗМІ повідомляли, що турецький винищувач збив сирійський літак за порушення повітряного простору держави.

Пізніше сирійські ЗМІ спростували інформацію про збитий літак і уточнили, що був збитий безпілотник.

Раніше американські військові повідомили про відкриття військово-тренувальних таборів для сирійських повстанців, які борються проти Ісламської держави.

Турецько-сирійський прикордонний конфлікт або Турецько-сирійська криза – сукупність збройних конфліктів між Сирією і Туреччиною на спільному кордоні під час громадянської війни в Сирії.

Конфлікт розпочався 3 жовтня 2012 року, коли турецька сторона відкрила вогонь по сирійській території у відповідь на інцидент на кордоні, де в результаті падіння артилерійських снарядів загинули п’ять осіб. Світова громадськість засудила інцидент і закликала не допускати ескалації конфлікту.

Протягом конфлікту сирійська влада звинувачувала уряд Туреччини, США, Катару, Саудівської Аравії та інших країн у фінансовій та військовій підтримці терористичних груп (у тому числі і сирійських повстанців), а також вимагали не втручатися у внутрішні справи Сирії.

Читайте також:  “Його зaбили”: Мати військового не вірить у причину смeртi сина на фронті

Шукайте деталі в групі Facebook