facebook

Погрожували вбити: Укрзалізниця вляпалася в скандал на 50 млн гривень

Всі фінансові операції здійснювалися без будь-яких документів

При проведенні перевірки рахунків аудитори Укрзалізниці виявили незаконне нарахування доплат працівникам вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський на загальну суму близько 51 мільйона гривень, про що стало відомо з повідомлення прес-служби компанії.

Згідно з результатами перевірки встановлено, що попереднє керівництво виробничого підрозділу Вагонна дільниця станції Київ-Пасажирський філії Пасажирська компанія Укрзалізниця приховало 50,9 млн гривень. Відбувалося нарахування певним працівникам премій, різних заохочень та матеріальної допомоги.


За результатами позапланового аудиту роботи залізничної компанії за минулий рік були встановлені випадки нарахування виплати грошової допомоги на оздоровлення в сумі двох окладів під час щорічної відпустки протягом 2-3 разів на рік, певним особам. Зокрема, глава вагонної дільниці без будь-яких на те підстав виписав собі матеріальну допомогу в липні минулого року на загальну суму 45100 гривень. Понад 165 000 гривень отримав головний бухгалтер підприємства у вигляді премії та матеріальної допомоги, при цьому при отриманні грошей вона на робочому місці була відсутня, а перебувала в навчальній або щорічній відпустці або на лікарняному.


Аудитори зробили висновок, що колишнім керівником вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський спільно з головним бухгалтером нарахування зарплати відповідно до чинного законодавства не контролювалося. В Укрзалізниці зазначили: “Більш того, вони своїми усними вказівками примушували своїх підлеглих працівників проводити нарахування коштів без відповідних нормативних документів, оформлених належним чином, а в разі відмови від виконання поставлених ними завдань погрожували звільненням або фізичною розправою”. На даний час розглядом результатів аудиту займаються правоохоронні органи.

Читайте також:  В Харкові з вікна випав 4-річний хлопчик

Шукайте деталі в групі Facebook